Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Friday, 10 May 2013

Result semestar 4:)



Alhamdulilah ya Allah ,
buat kali pertamanya dapat jugak aku merasa 'Dean List' :)
Dari sem 1 sampai lah sem 3 aku 3 pointer je . tapi aku still bersyukur , but aku nekad untuk usaha lebih
dan dapatkan dekan juga .
Alhamdulilah , semalam 9 May is my good day . 
aku FINALLY dapat juga dekan iaitu 3.53 .
sipi sipi je kan ?? tapi tak apa aku bersyukur padamu ya Allah :)




Monday, 22 April 2013

janganlah kamu menikahi 6 jenis perempuan seperti ini :-

Imam Al-Ghazali di dalam kitabnya Ihya’ Ulumuddin (kitab Tassawuf yang terkenal) ada mengatakan ungkapan arab yang bermaksud: “Janganlah kamu menikahi 6 jenis perempuan iaitu:


1. Al-Annanah (suka mengeluh) ialah : perempuan yang banyak mengeluh dan mengadu, selalu membalut kepalanya sebagai tanda sakit. (menandakan dia rasa terbeban dengan tugasan hariannya, kerana malas atau memang sifat semulajadinya suka mengeluh walaupun disebabkan perkara kecil. Perempuan tersebut berpura-pura sakit supaya suaminya tidak membebaninya dengan tugasan harian). Menikahi perempuan yang sengaja buat-buat sakit tidak ada faedah padanya.
2. Al-Mananah: perempuan yang memberikan sesuatu kepada suaminya (suka mengungkit-ngungkit). Sampai satu masa dia akan mengatakan : saya telah melakukan untuk kamu itu ini.


3. Al-Hananah : perempuan yang suka merindui dan mengingati bekas suami atau anak daripada bekas suami. (Perempuan seperti ini tidak akan menghargai suaminya walaupun suaminya berusaha memuaskan segala kemahuannya)

4. Al-Haddaqah : menginginkan setiap perkara dalam perbelanjaannya (boros) dan suka membeli belah sehingga membebankan suaminya untuk membayar pembeliaannya.
5. Al-Barraqah : terdapat dua makna yang pertama, suka berhias sepanjang masa (melampau dalam berhias) supaya wajahnya nampak lebih anggun dan mempersona, kat suami xbuat pun! Makna kedua ialah : perempuan yang tidak mahu makan, maka dia tidak akan makan kecuali bila bersendirian dan dia akan menyimpan bahagian tertentu untuk dirinya sendiri.
6. Al-Syaddaqah : perempuan yang banyak cakap (merepek emo tak tentu arah)
Isteri merupakan anugerah kepada setiap lelaki, tanpa isteri hidup lelaki tiada erti. Kalau anda mempunyai isteri seperti dia atas, haruslah anda menasihati isteri anda supaya berubah. Kalau anda mempunyai salah satu sifat di atas, buanglah sifat itu dan berubah kepada yang lebih baik.

so kepada perempuan perempuan diluar sana termasuklah diri saya, ayuhlah berubah supaya suatu hari nanti ada juga jejaka yang sudi menikahi kita . hahahaaa
selamat beramal :))

Tuesday, 26 March 2013

firstly , nak cakap . eishhh lamanyaaaa tak update blog ni . fuhhfuhhh berhabuk dah .
heheheh
okayy ni tengah bosan bosan tak boleh tido . so saja lah nak update pasal now
fina tengah minggu final . paper start 30 march ni . paper ECO211. takut ot , sebab paper ni banyak membaca . and act tak berapa faham apa yang lecturer tu ajar .
dia kannn , hurm tak ready nak megajar . so entah lahhh . macam banyak yang tertinggal .
okay next paper 2 april , paper MAF . then 5 april paper AIS . then jarak 9 hari kot nak ke last paper ,
iaitu paper FAR . tapi syukur Alhamdulilah jugak dia letak FAR akhir , sebab subjek ni susah sikit lah .
hish tak boleh , kita tak boleh ada mind set 'paper ni susah' . Kalau tak sampai bila kita boleh atasinya . act mind set tu memainkan peranan yang penting . kan kan .
okayy lah itu je . byeee :)



Monday, 14 January 2013

Trip to Ledang with wonderful classmate :)

kejadian berlaku pada 12 Januari 2013 bersamaan hari Ahad .
classmate aku credit to NINI , FATIN , CHAI , APIS , IMRAN , MALA , 
AIN , NIK , SHA , FATIN FANA , CIK HANA DAN TAMBAHAN CIK RARA :)
beria budak budak ni pergi pukul 9 pagi .



kita orang pergi berbekal kan mihun goreng imran masak and ada sosej dan nuget goreng .
lepas tu CHAI ada rebus telur and aku and fatin buat sandwich telur .
kemain tau kami ni . beli jajan melambak lambak kot . sampai tak habis lah cerita dia .
mala beli bola lepas tu ain ngan cik hana pulak beli pistol air dengan belon sabon tu .
kebudakan kan kan . hahahahah
mandi mandi sampai pukul 3 petang , lepas tu kemas kemas balik . and shoot solat after that ke bandar
KAROKE . HAAA ni lagi menarik . ada 2 orang classmate aku ni kemain ,
dapat mike menyanyi tak ingat dunia tau *bukan cinta biasa .
hahahah (sha,nik).
sorry termention nama . hahahaha
lepas tu makan kat teratak then pulang :)









happy gila bapak dia dengan doranggg :)

Sunday, 11 November 2012

alumni PLKN :)

ini aktiviti dah lama , but baru terjumpa balik gamba gambanya .
masa ni tak silap kat perak kot .
kira kita oreang batch senior senior dijemput lah . alumni PLKN lah katakan .
aku sajikam gamba teru lah eh . hehe







tak boleh bla gamba ni , tak puas hati tuan ada muscle !


me with cikgu ain :)


muka bosan , memang bosan pun bhai !


aku terbang kan kan :)


nak jugak aku ni kan . haha



Friday, 9 November 2012

hari dapat result :)

9 november 2012 semua student diploma UITM  kecoh la keluar result .
aku punya lah kecut perut sampai tak boleh tidur nak tunggu pagi , nak tengok result.
Alhamdulilah , aku bersyukur dengan apa yang aku dapat .

ini result aku :-

BEL 311 : A-
CTU 231 : A
FAR 200 : C
HPD 228 : A
LAW 240 : B+
MAF 220 : C+
MGT 162 : A-

GPA : 3.17    CGPA : 3.12

Apapun aku bersyukur dengan apa yang dapat , cuma sedikit tak puas hati kat maf . itu semua gara gara lecturer . hish sakit hati aku . dah la tak kasi quiz . tak datang kelas . ajar pun . ada buat satu latihan makan masa 2 minggu . kita orang tanya dia , dia tanya kita orang balik . argh tak puas hati .

law pulak , aku sangat bangga . susah kot . banyak gila kena hafal . test 1 gagal . alhamdulilah , final aku dapat b+ . bangganya :)
walaupun aku tak dekan tapi aku akan maintain 3 pointer pun dah memadai .

Tuesday, 6 November 2012

surprise birthday yang ke-19 tahun (:

okay birthday aku jatuh pada tanggal , (wah tanggal gitu lorh ) . okay continue , pada tarikh 16 september 1993 .
okay pada tahun 2012 ni genap lah umur aku 19 tahun . still sweet nineteen lah .
okay birthday aku adalah cuti hari 1 malaysia . kalau korang still ingat lah dalam sejarah kan kan .
tahun ni aku sambut 3 kali .
yang pertama buat party birthday dekat rumah . tak ada gamba lah . gamba kat camera adik :(

okay secont time sambut pula , senior kat UITM . hahaha credit tok kak qila and her boyfie , kak siti and kak shu . dorang buat surprise kat red box segamat , hahaha pun jadi lah .
terima kasih sangat :)

dari kiri roy , aku , kak qila and kak shu .

dari kiri kak siti , aku , kak qila and kak shu .

okayyy terharu sangat , yang ketiga celebrate adalah classmate aku . huh ini lagi lah haaaraaaam . siap baling tepung , kari and telur okayy . aku actually dah dapat agak okayy . sebab aku tahu sangat classmate aku ni .
last last semua sekali kena tepung kecuali umi . dia memang susah sikit . hurm tak apalah , next time mesti kena punya . alamatnya baju aku tu and seluar aku kena buang sebab dah tak boleh hilang warna karinya . urghh sedih kott :( .tapi gamba tu aku tak ada lah .

yang ada cumaa .






apapun aku sangat sangat terharu oh , banyak jugak hadiah yang aku dapat this year .
dari my boo Ahmad , mp3 and earfone . dari ayah , jam tangan Polo . yang lain lain ada box song , satu set alat make up , bantal peluk , vase , cover fone , and juga baju . baju ni -



cantik kan baju tu . terima kasih sangat sangat . tak silap ini dari jiran aku wani :)

thanx to all yang celebrate birthday aku this year .

credit to ayah , ibu , family , ahmad , kawan kawan , and senior saya :)